Buurclubs helpen Rapiditas: handballers trainen op de voetbalvelden van MMC Weert en FC Oda

Laatste nieuws

Handbalvereniging Rapiditas is sinds vorige week weer gestart met de trainingen. Niet in de sporthal, maar buiten. Zo gebruiken de seniorenteams de voetbalvelden van MMC Weert en FC Oda. „Zo helpen we elkaar.” 

Toen in oktober alles op slot ging, als gevolg van de coronamaatregelen, werden ook de sporthallen in Weert gesloten. Dat zijn ze op dit moment nog altijd, maar de teams van Rapiditas zijn inmiddels wel weer gestart met trainen. Dus niet binnen, maar in de buitenlucht. 

De jeugdteams doen dat achter sporthal St. Theunis, maar voor de senioren zijn er twee andere locaties gevonden: op de voetbalvelden van MMC Weert en FC Oda. „We hebben afspraken gemaakt met die clubs, omdat we daar gebruik kunnen maken van de verlichting”, vertelt voorzitter Herman Wessels. „We mogen een deel ven de velden gebruiken. De samenwerking kan voor iedereen voordelig uitpakken. Deze tijd heeft nogal wat struikelblokken, dus het is fijn dat we de onderlinge banden kunnen versterken.” 

Regelgeving
Wessels is blij met de hulp van de voetbalclubs, maar had het liefst gezien dat de sporthallen weer geopend zouden worden. „We moeten ons houden aan de landelijke regelgeving. Het sporten wordt van alle kanten gestimuleerd, iedereen wil weer aan de sport.” 

De voorzitter van HV Rapiditas ziet geen verloop in het ledenaantal. De handbalclub besloot eerder om de contributie bij de leden gewoon te innen. Dat heeft volgens Wessels onder meer te maken met de bedragen die zij moeten afdragen aan de bond. „Het ongenoegen neemt natuurlijk toe. Daarom zeggen we tegen de leden: ‘doe het voor ons’. Mensen zijn bij een sportclub om te sporten, niet om op een houtje te bijten.” 

Deuren open
De handbalbond hoopt dat er in alle klassen eind april weer een kleine competitie gespeeld kan worden. Wessels schat die kans ‘fiftyfifty’. „Het is afwachten tot de deuren weer open gaan.” Een aantal leden kan op dit moment nog altijd niet trainen, aangezien ze 27 jaar of ouder zijn. „Dat is heel vervelend. Ze hadden de leeftijd kunnen verhogen naar 35 jaar, dan had je negentig procent van de leden gevangen. Dat is helaas niet zo. We houden ons aan de voorschriften.” 

Deel dit bericht

Laatste nieuws