Heren 1 verliest achtste bekerfinale van BENE-League ploeg Aalsmeer

Laatste nieuws

Achtste bekerfinale - Heren 1 7-2-2024

Artikel uit De Limburger door Hennie van Eck

Eerste divisionist Rapiditas verloor afgelopen woensdagavond thuis de achtste finale voor de beker van BENE-League ploeg Aalsmeer met 22-41.

Rapiditas en Aalsmeer bezorgden het publiek in de volle sporthal Aan de Bron in Weert een mooie handbalavond. De Weertse ploeg, koploper in de eerste divisie, kon de twee klassen hoger spelende Noord-Hollanders tot halverwege de tweede helft redelijk volgen.

Met name in de eerste helft bood Rapiditas verdienstelijk weerstand. Er werd met veel inzet gespeeld en een uitblinkende doelman Max Julicher zorgde ervoor dat Aalsmeer niet al te veel uit kon lopen. Ruststand was 15-21.

*De tekst gaat verder onder de afbeelding*

© Tina Kolthof - Handbal Inside

“Ik ben trots op mijn ploeg. Het is mooi voor ze om dit mee te maken. Ook het publiek heeft genoten, het was een mooie en sportieve pot.” – Osvaldo Gomes

Na de pauze bleef Rapiditas nog tot halverwege de tweede helft enigszins in de buurt van Aalsmeer: 20-30. Het laatste kwartier was de pijp leeg bij de Weertenaren en kon Aalsmeer naar hartenlust scoren. De stand liep uit tot 22-41. Bij Rapiditas was Robin van de Groes met zeven doelpunten topscoorder.

Rapiditas-coach Osvaldo Gomez was tevreden over de tegenstand die zijn ploeg bood: ,,Door intensief te spelen hebben we het lang vol kunnen houden. Dat kostte veel energie. In het laatste kwartier hebben we dat moeten bekopen. Jammer dat de uitslag zo hoog uitviel, maar ik ben trots op mijn ploeg. Het is mooi voor ze om dit mee te maken. Ook het publiek heeft genoten, het was een mooie en sportieve pot.”

Deel dit bericht

Laatste nieuws