Bestuur & Commissies

Binnen Rapiditas moeten een hoop dingen geregeld worden. Hiervoor hebben we onder andere het bestuur en de Technische Commissie (TC). Naast het bestuur en de TC hebben wij ook nog een aantal andere commissies; de vrijwilligers-, activiteiten-, sponsor-, jubileum-, projecten-, communicatie-, stichting-, kantine- en Bospopcommissie. Ook is al vele jaren een combinatiefunctionaris gekoppeld aan onze vereniging.

Bestuur

Het bestuur heeft de taak om te vereniging te leiden (besturen), uiteraard samen met alle andere vrijwilligers. Zij zijn het aanspreekpunt voor instanties van buitenaf, zoals bijvoorbeeld het NHV, de gemeente en andere belangstellenden. Doel van het bestuur is door het handelen en leidinggeven, de club voor iedereen op zijn niveau, aantrekkelijk te maken en een warm thuis te bieden.

Ralf Baten
Voorzitter
Maigret Vranken
Secretaris
Rolf Willekens
Penningmeester
Vince Verspeek
Bestuurslid
Nikki Lenders
Bestuurslid

Technische Commissie(TC)

Naast het bestuur kent HV Rapiditas ook een Technische Commissie (TC). De TC heeft als doel het dagelijks bestuur te adviseren over het beleid op handbaltechnisch gebied.

Rapiditas is dé handbalvereniging van de regio Weert waar iedereen de ruimte heeft om het beste uit zichzelf te halen; zowel op recreatief als prestatief niveau. De 1e teams en A-jeugd spelen op een hoog niveau. Alle trainingen zijn van kwalitatief hoog niveau en gebaseerd op het technisch beleid van de vereniging.

Afdelingscommissies
Voorzitter
Jeugd t/m D

Ilona Maatman (D)
Cor Hartogs (E)
Laury Linsen (F)

Dames vanaf C-jeugd

Dalou van den Bosch 
Michelle Smits

Heren vanaf C-jeugd
Overig

Ton Schepens – Wedstrijdsecretariaat
John Carli – SKP/Contactpersoon Scheidsrechters
Suzan Stultiëns – Materiaalbeheerder

Vrijwilligerscommissie

Het spreekt vanzelf dan een vereniging zoals HV Rapiditas waar jezelf handbalt of waar je zoon of dochter speelt, alle faciliteiten biedt om dit met zoveel mogelijk plezier te doen. Het in goede banen leiden van een vereniging vergt veel tijd en werk. Het besturen, organiseren, leiden en begeleiden van de verschillende taken kost enorm veel personele kracht. Al dit werk wordt vrijwel uitsluitend door vrijwilligers gedaan. Dit zijn vooral leden zelf, maar ook ouders van leden steken hun handen uit de mouwen. Met elkaar zorgen we ervoor dat de vereniging kan blijven functioneren.

De vrijwilligerscommissie bewaakt het vrijwilligersbeleid, en ondersteunt de diverse commissies met het werven, binden en behouden van vrijwilligers. Op termijn is het een belangrijk aandachtspunt om ervoor te zorgen dat er een dusdanige vrijwilligers structuur gerealiseerd wordt waarin ieder verenigingslid een vrijwilligersbijdrage levert waaraan hij/zij plezier beleeft.

Leden Vrijwilligerscommissie

Joëlle Velter
Miranda Velter
Maigret Vranken
Nathalie Smit
Vacature

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert diverse activiteiten voor (oud)leden van onze vereniging. Doel is om op een leuke en gezellige manier de binding binnen de vereniging te bevorderen.
Denk hierbij aan de seizoensopening , sinterklaasviering, Oliebollenmixtoernooi en het jeugdkamp. Het maakt de vereniging alleen maar leuker als mensen elkaar kennen en het gezellig hebben.

Leden Activiteitencommissie

Miranda Velter
Loes Muler
Claudia Rappange
Iris Weekers
Joëlle Velter
Sandy van Riet
Mijke Mans

Sponsorcommissie

Sponsoren leveren een grote bijdrage aan het bestaan van HV Rapiditas. Dankzij sponsoren is het o.a. mogelijk om activiteiten te organiseren of trainingsmogelijkheden te creëren. De (financiële) ondersteuning is zeer welkom voor de club. De leden van de sponsorcommissie gaan proactief op zoek naar nieuwe sponsoren en onderhouden contacten met de huidige sponsoren. Verder neemt zij initiatief voor diverse sponsoracties voor extra financiële middelen.

Leden Sponsorcommissie

Jack Hermans (voorzitter)
Ralf Baten
Thijs Vranken
Jaime Christiaenen
John Koppen
Linda Lahaije
Vacature

Communicatiecommissie

De communicatiecommissie houdt onze leden, onze sponsors en onze vrijwilligers op de hoogte van wat er intern gebeurt. Ook is de communicatiecommissie verantwoordelijk voor de website, social media en alles dat de vereniging communiceert. Deze communicatie verloopt onder andere via deze website, onze Facebookpagina (Handbalvereniging Rapiditas),
Instagram (HV Rapiditas) en een nieuwsbrief. Wil jij contact met deze commissie? Stuur dan een e-mail naar  communicatie@hvrapiditas.nl 

Leden Communicatiecommissie

Binie Hermans
Juliëtte Raeven
Sofie de Leede
Sander Steenbakkers – Beheer website

Jubileumcommissie

De jubileumcommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de activiteiten rondom het 40-jarig bestaan van onze vereniging. Op 1 en 2 juni 2024 vinden er verschillende activiteiten plaatsen voor oud-leden, leden en hun familie.

Leden Jubileumcommissie

Bart Janssen
Roy Wessels
Frank Blom
Marjo Rietjens
Jack Stroek
Marian Segers
Sylvia Smolenaers
Linda Lahaije

Kantinecommissie

De kantinecommissie binnen onze vereniging is verantwoordelijk voor het open houden van onze kantines. We runnen twee kantines; in St. Theunis en bij sporthal Aan de Bron. Hoewel kantine Aan de Bron een iets andere insteek heeft dan St. Theunis, komt het op hetzelfde neer. We willen graag de kantine open hebben tijdens onze wedstrijden en toernooien om zo onze gasten een lekker kopje koffie of thee te kunnen aanbieden.

Met vele vrijwilligers en ouders die met hun teams de kantinediensten draaien, is het heel vaak heel gezellig in de kantines!

Leden Kantinecommissie

Maigret Vranken
Debbie Lindt
Nathalie Smit
Nicole Beerens
Esther Bouwens
Sandra van Seggelen

Bospopcommissie

De Bospopcommissie mag de 24-uurstent organiseren voor Bospop. Dit houd in dat wij voor de campinggasten, festival vrijwilligers en bezoekers het eten en drinken verzorgen, zoals uitsmijters, koffie, friet, nasi, bami, etc. En dat alles onder het genot van een drankje. En na afloop van de optredens gaan wij nog even door en is er in de 24-uurs tent een afterparty.

We starten in het najaar met de voorbereidingen van Bospop voor het volgend jaar, de werkzaamheden bestaan uit: Overleg met de Bospop organisatie, inkoop van drank en eten, zorgen voor de inschrijvingen, zusterverenigingen aanschrijven om mee te helpen, indeling van de werkzaamheden, muziek in de tent, opbouw van de catering in de tent zodat alles werkt, etc.

Om dit te kunnen verwezenlijken hebben we jullie hulp heel hard nodig. Je mag mee helpen vanaf 15 jaar en je werkt in diensten van 8 uur. Dus geef je weer op zodra het kan!

Leden Bospopcommissie

Jack Mennen – Voorzitter
Leo Penninkx – Etenswaren
Geert Janssen – Planning
Claudia Rappange – Planning
Marco van Knippenberg

Stichtingcommissie

Leden Stichtingcommissie

Gerry Janssen
Margot Goeden
– Penningmeester
Marian Segers
Frank Goeden
Geert Janssen
Sylvia Smolenaers

Projectencommissie

Leden Projectencommissie

Claudia Rappanje – Grote Club Actie
Chantal Nijnens – Grote Club Actie
Ellen Smiet – Speler van de maand

Combinatiefunctionaris

Vanaf 2012 is er binnen onze vereniging de mogelijkheid om een combinatiefunctionaris in te zetten. Een combinatiefunctionaris legt de verbinding met andere organisaties en verenigingen om elkaar te versterken. De combinatiefunctionaris die binnen HV Rapiditas actief is, legt vooral de verbinding met het onderwijs (door het geven van clinics tijdens de gymlessen en het naschoolse aanbod). Deze vorm van ledenwerving wordt gecombineerd met de promotie van handbal tijdens diverse evenementen. Daarnaast wordt de expertise van de combinatiefunctionaris op diverse manieren ingezet o.a. (jeugd-)kaderleden begeleiden en binnen de TC.

Miranda Velter-Lamerikx
m.velter@puntwelzijn.nl
06-30221843

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heb je zin om in het Bestuur te zitten, de Technische Commissie te versterken of wil je graag aan de slag als trainer? Bekijk hieronder welke vacatures er momenteel openstaan

Zie je meerdere leuke functies? Geen probleem, het is mogelijk om binnen verschillende commissies actief te zijn. Heb je over een bepaalde functie meer informatie nodig? Voel je vrij om een mail te sturen naar secretaris@hvrapiditas.nl

Heb je interesse om iets voor Rapiditas te doen, maar weet je nog niet precies wat? Neem dan ook zeker contact met ons op!

Waar zijn we naar op zoek?
Wij zoeken een nieuwe voorzitter voor onze Technische Commissie. Indien je interesse hebt, neem dan contact met ons op. 

Wat breng jij mee?
Ervaring voor de functies is niet vereist, wel een dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen, het liefst in combinatie met de nodige humor.

Interesse?
Meld je bij de secretaris: secretaris@hvrapiditas.nl

Vind jij het leuk om mee te helpen zodat bij de jongens en herenteams vanaf de C-jeugd alles in goede banen geleid wordt? Laat het ons dan weten, we zoeken hier nog versterking. Mail naar secretaris@hvrapiditas.nl

Waar zijn we naar op zoek?
Wij zoeken 2 personen die samen met het huidige bestuur en passend binnen onze missie verder leiding en richting willen geven aan de vereniging. Specifieke aandachtspunten zijn onder meer het vrijwilligersbeleid. En je bent bereid gemiddeld ongeveer 2 uur per week te besteden aan deze klus.

Wat breng jij mee?
Ervaring voor de functies is niet vereist, wel een dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen, het liefst in combinatie met de nodige humor.

Interesse?
Meld je bij de secretaris: secretaris@hvrapiditas.nl

Zowel onze C1 als C2 is nog op zoek naar een coach voor hun wedstrijden op de zaterdag. Beide teams worden getraind door Fleur Colbers en Esther Langeslag, maar zij zoeken nog hulp bij het coachen. Wie wil hen helpen bij het coachen? Meld je bij de secretaris: secretaris@hvrapiditas.nl

Met spoed gezocht! Dit enthousiaste meidenteam (ong. 14-16 jaar) traint op woensdag en vrijdag om 19:00 uur en zoekt iemand die er samen met hun een sportief en leuk seizoen van wilt maken. Meld je bij de secretaris: secretaris@hvrapiditas.nl

We zijn altijd op zoek naar extra leden voor onze sponsorcomissie. Wil je medeverantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van ons sponsorbeleid, heb je zin om nieuwe sponsors aan onze club te verbinden en/of ben je goed in relatiebeheer? Mail dan naar secretaris@hvrapiditas.nl