Sinds 1984

Op 1 juni 1984, fuseerden van de toen aanwezige handbalverenigingen in Weert (Megacles, DES’59, Quick en Weert’77) na de nodige onderhandelingen, 3 verenigingen in HV Rapiditas. DES’59 ging alleen verder.

Sindsdien is er veel gebeurd in handballend Weert. Van het spelen op een hoog niveau, naar momenten van spelen op minder hoog niveau. Heden is de ambitie bij de club weer hoog, zowel op het gebied van prestatief als van recreatief handballen. Vele jongens en meisjes, vrouwen en mannen, verdedigen elke week, met veel enthousiasme en inzet, de clubkleuren. Dit alles mogelijk gemaakt door een legertje van vrijwilligers, waarvan velen al lid van de vereniging zijn sinds de oprichting, danwel van een van de fusieverenigingen.

De missie van HV Rapiditas is er te zijn voor zowel de prestatieve als recreatieve handballer in de regio Weert, waarbij iedereen de ruimte krijgt om alles uit zichzelf te halen en waar plezier en betrokkenheid voorop staan.

Op dit moment spelen onze jeugdteams in sporthal St. Theunis op de zaterdagen. In deze locatie is een door de vereniging ingerichte en gerunde kantine. De seniorenteams spelen veelal op de zaterdagavond dan wel op de zondagmiddag in sporthal Aan de Bron, waarbij wij ook een kantine draaiende houden.